100 degrees

Rinner bort i den här värmen, har varit upp emot fyrtio grader C idag, sinnessjukt!
 
Idag började vi dagen med en stadig frukost. Sen begav vi oss av mot St. Peters museum. Där fick vi en rundtur och genomgång av Minnesotas och St. Peters historia - Lakota kom på tal! Alla antropologer vet nog vem jag tänker på, eller? Efter det hade jag, Sofie och Marcus (den tredje svensken) lite tid till övers då vi inte skulle öppna något lokalt bankkonto så vi passade på att strosa runt lite i stan. Inte jättemycket att se egentligen. Lite så där småsysigt. Först shoppade vi loss inne på nått som hette typ Dollar Store. Det var ungefär som Dollar Store hemma, fast billigare! Hittade exempelvis en matta för $7 och galgar för $1, totalt gick alla prylar jag köpte på 119 SEK, underbart billigt! Efter det gick vi till deras Kupan eller Myrorna. Kallas Thriftstores här tydligen. Där hittade jag två ljusstakar med ljus för $4, så nu är det mysigare (inte mysigt dock!). Ett steg i rätt riktning! Efter det tog vi en snabb vätskeåterställare på River Rock Café innan vi begav oss tillbaka mot gruppen som var inne på banken.
 


Här är en bild på mataffären. Eva, du skulle älskat den här affären! Bara ekologiskt och nyttiga grejer, utan tillsatser.

Efter att vi mött upp resten av gruppen så gick vi till El Agave, en mexicansk restaurang. Inte jättegod mat, men det funkade. Sen fick vi en liten guidad tour runt St. Peter av en gammal historielärare. Han var lite småflummig på ett skönt sätt! Gick bland annat in i en co-op mataffär som specialiserat sig på fair trade oxh ekologisk mat, dit ska vi gå igen! Det fanns så himla mycket spännande saker! Sen for vi runt lite varstans i staden, ner till Minnesota river och lite sådant. Sen hade vi ett informationsmöte. Igen. Seriöst, vi har haft SJUKT många infomöten. Inga lekar eller sådant. Men nu verkar det bli lite ordning på det. Imorrn ska vi in till närmaste "storstan" Mankato och deras shoppingmall! Sen kommer den ordinarie nollningen dra igång, den med resten av de nya studenterna.
 
Huvudgatan i staden.
 
Och hit ska vi imorrn. Återkommer med bilder från vår lilla resa!
 
 



Gustavus Adolphus College

Hej alla där ute!
 
Nu har jag och sofie befunnit oss i St. Peter, Minnesota i tre dagar. Här är det full rulle från åtta på morgonen till åtta på kvällen. Våra dagar är fyllda med tusen olika grejer. Massa fix oxh trix för att få allt att stämma. Som tur är så är alla här så himla trevliga och hjälpsamma så det är inga problem.
 
Nu har vi en liten rast innan vi ska gå på lunch. Och på tal om lunchen, den är helt fantastisk! Finns tusen olika saker att välja på. Allt från kyckling, pizza, asiatiskt till sallad och kakor. den här veckan har vi fått all mat gratis, men nästa vecka måste vi börja betala för allting själv. Har inte hunnit ta några bilder, men det dyker väl upp allt eftersom.
Hoppas ni inte har det allt för kallt i kära gamla Sverige, här är det ca 25-30 C och strålande sol.
 



Sista dagen i "The Big Apple"

Hej hej bloggen och alla mina hängivna bloggläsare!
 
Idag har varit en tung dag. Vi kom hem så sent efter en utekväll som började med middag på en restaurang vid namn Momofuku, vi hade turen att bli bjudna av Chris och hans kompis Kris (nu vet jag hur folk känner inför Emma och Emma liksom, förvirrande med samma namn!). När vi kom dit var det personer före oss som väntade på att få bord så restaurangen gjorde så att de ringde när ett bord blev ledigt. I väntan på att restaurangen skulle ringa gick vi till den stora järnkuben som tydligen är en turistmagnet. Hängde där ett tag för att sedan vandra vidare mot en polsk pub, och precis när vi satt oss ner och beställt så ringer de såklart från restaurangen. Typiskt.
 
Väl på restaurangen så delade vi på en massa smårätter, bland annat vaktel, ostron, nudlar med kantareller och rödingrom. Det var lite otippade komponeringar av menyn, men allt väldigt gott!! Efter middagen var avslutad åkte vi till Brooklyn. Sofie fick turen att åka med Kris på hans motorcykel medan jag och Chris fick göra som resten av pöbeln - använda tunnelbanan. Väl framme i Brooklyn mötte vi upp Ken på en bar som hette nånting i stil med Radegasten.Tyvärr var jag lite dålig på att ta bilder under kvällen, måste bättra mig!
 
Idag tänkte jag och Sofie gå och äta lyxbrunch på ett jättegulligt litet café, men det visade sig vara fullt så blev till att vi gick till en vanlig diner som låg brevid. Inte lika mysigt, men mätta blev vi. Efter det tog vi taxi till Broadway i väntan på att musikalen skulle börja. Lyckligvits fanns det ett Crumbs i närheten som vi kunde sysselsätta oss med under tiden vi väntade. Farligt ställe säger jag bara! Hela affären var fylld med cupcakes i diverse olika storlekar och utstyrslar. Det var, utan att överdriva, som att dö och hamna i cupcakehimlen! Jag tog en Cookiedough cupcake och Sofie tog en jordnötscupcake,
 
Efter vårt lilla frosseri strosade vi runt lite innan föreställningen började. Musikalen vi var och såg var Jersey Boys. Ingen utav oss hade några förväntninar på den. Vi visste inte ens vad den handlade om, och båda blev glatt överrraskade. Musikalen handlar om hur Frankie Valli & The Four Seasons bildades och deras utvecklades. Svängig musik och snygga framträdanden - rekomenderas starkt!
 
Ikväll är det vår sista kväll här i New York för imorgonbitti åker vi vidare mot St. paul/Minneapolis för transfer till St. Peter där vi kommer spendera resten av vår tid i det här landet. Det är lite spännande. Vet som inte riktigt vad jag ska vänta mig. Men det blir nog bra!
 
 
Här kommer lite bilder från igår och idag.
 
 
 
Råkade stöta på Vänner-byggnaden när vi var i Greenwich Village!
 
Käkade lunch på en mysig liten uteservering.
 
 
Gick på jakt efter lycka!
 
Hittade den tillslut!!
 
Gick lite i Little Italy och Chinatown
.
 
One World Trade Center - snacka om svindel när man tittar upp!
 
 
Sofie skulle snurra på kuben - och lyckades röra den några milimeter!
 
 
Hittade goda McFlurrys på donken.
 
 
Sofie (uppenbarligen) nöjd som fick åka hoj till Brooklyn med Kris.
 
Posarna
 
 
Våra "Kuppkak"
 
 
Inne på apoteket fanns det Fro-Yo. Såklart. Bästa medicinen mot depression perhaps?
 
Musikalskylten utanför teatern på Broadway.
 
 
'
Fina Sofie inne på teatern.
 
 
 
 
 



Lördag i New York City

Hej alla nära och kära!
Här sitter jag och Sofie på Starbucks och käkar frulle beståendee av vaniljlatte och sandwich. Idag har vi inplanerat att vi ska chilla i Central Park med varsin bok och cupcake, kolla läget i Soho och Chelsea. Senare ikväll ska vi på middag med Chris och hans kompis.
 
Gårdagen var lite småseg från vår sida då vi var ute i torsdagkväll. Vi kom hem ungefär fem på morgonen och steg upp vid nio. Och alla som känner mig vet att jag måste få minst 8 h sömn om jag ska fungera korrekt, haha! Hur som helst så käkade vi brunch på en irländsk restaurang, och sen strosade vi omkring och hamnade till sist på samma Starbucks som vi sitter på nu! Mötte därefter upp Chris som tog med oss till Moma. Efter Moma gick vi till Rockefeller Center och åkte upp till "Top of the Rock". Väldigt häftig utsikt! Efter det mötte vi upp Chris kusin Alexandra och gick och käkade på Ellen's Diner som är en restaurang där personalen sjunger musikallåtar medans man äter. En upplevelse som man verkligen borde uppleva om man är i New York!  Efter vi ätit begav vi oss till nedre delen av Manhattan för ett besök på en takbar, där var det väldigt trevligt och sjukt mycket folk! Det var tydligen en inspelning där av något slag så det var massa filmkameror där. Dock ingen kändis vilket var lite av en besvikelse. Det närmaste vi kom var en kille som "såg ut som Usher, men inte var Usher" som Sofie sa, haha!
 
Här kommer ett litet bildregn, håll till godo!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAHA måste bara lägga upp bilden på gamla gubben Sofie!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Sofie och Chris framför byggnaden han jobbar i.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Framme i New York

Ursäkta för min dåliga uppdatering men haft lite problem med ström till datorn. Adaptern jag köpte tog inte emot min strömsladd till datorn. Men nu är det löst!

Hur som helst så kom vi fram igår runt lunchtid. Resan gick bra, sov ca tre timmar på planet. När vi kom fram till JFK tog vi en taxi till hotellet där vi bor. Hotellet heter The Pod Hotel och ligger mellan 2nd och 3rd på 51th street. Rummet är litet men fräscht. Vi trivs utmärkt!

Efter att vi kom fram bytte vi om och gick ut för att äta sushi. Sen strosade vi omkring i stan. Besökte bland annat Trump Tower och Central Park. Sen gick vi till ett Starbucks, men det var inte det lättaste att ta sig dit, polisen hade spärrat av stora delar av kvarteret på grund av att president Obama var där på en välgörenhetsmiddag som var annordad av Michael Jordan. Sen var tanken att vi skulle ut senare på kvällen, men vi kom inte längre än till rummet där vi stupade av trötthet.

Vi sov från halv åtta till halv sex på morgonen. Då var vi up and about. Började dagen med frukost på Ej's, galet gott! Är fortfarande proppmätt. Sen gick vi och undersökte alternativ till olika telefonoperatörer. Mer komplicerat än jag trodde. Fixade även en ny adapter så jag kan få ström till datorn och telebobon! Nu ska vi snart ut och möta upp Chris för lunch, ska bli kul att träffa han igen. Vet dock inte hur jag ska orka lunch. Just nu känns det som att jag inte kommer behöva äta igen förrens nästa vecka.

Börjar vår resa med att ta Upptåget till Arlanda

 

Innan vi boardade planet mot Island




Islands motsvarighet till toaletter heter snyrtingar, hysteriskt kul tyckte jag och Sofie.
Vi tyckte dock att det isländska ordet borde vara toalettur.




Käkade lite sushi till lunch




Besökte det berömda Trump Tower - "Sofie, you're fired!!"




Uppe i trädgården.






Blev som barn inne på M&M's affären




Sofie köpte dyrchoklad inne på Godiva




Sofie blev glad när hon upptäckte Rockefeller Center. Allt som saknas nu är Tin Fey




Sofie är turistig och tar kort på US Post Office




Inne på Ej's




Mätt och glad utanför!














Första inlägget på den här bloggen!

Första inlägget i den här bloggen, stort! Bloggen som förresten Rebecca har slitit hårt med, tack gumman!

Den förnekelse jag levt i ända sen mars någon gång, om att jag ska lämna det här landet för utbytesår i USA, har tillslut förbytts mot en blandning av panik och resfeber. Måste säga att det är en lustig känsla jag får när jag tänker att jag ska tillbringa ett läsår i ett annat land. Ett land som ligger en atlant bort från mitt hemland.
Får hemlängtan bara av tanken!

Och jag, i mitt vanliga vis, prokrastinerar med packning och städning av rummet. Är nån förvånad? Har med hjälp av min pålitliga vapendragare Luisa packat den stora väskan. One down, one more to go!
Och på tal om packningen, hur är det tänkt att man ska få plats med hela ens liv i TVÅ väskor? Vet inte hur jag ska få plats med allt. Kommer krävas att minst tre personer sitter på väskan för att kunna stänga den. Och nej, jag överdrev inte där.



Lånade denna bild från google. Kan ju säga att min packning är kaos jämfört med hennes. Orka vika ihop kläderna i högar innan man stoppar ner dem i väskan. Funkar inte kan jag säga er!